FRUMUSZYKA. RESTAURACJA DOMOWEJ KUCHNI

Restauracja domowej kuchni Frumushika jest rozmieszczona w nowym mieszkalnym kompleksie „Tęczowy” obok mieszkalnego masywu „Tairowe”. Właściwością zakładu jest lokalne produkty z własnego fermerskiego gospodarstwa „Frumuszyka-Nowa”: baranina, owcza bryndza, drób, mięso dzika, owoce i wino własnej produkcji. W zakładzie jest przedstawiona besarabska regionalna kuchnia, włączając takie potrawy jak mamałyga, zama, mititiei, płacyndy, wiertuty i nawet sarmale z liści winogrona – wszystko to przygotowano po tradycyjnych rodzinnych przepisach.
Designe restauracji jest dokonany w stylu europejskiej wsi z autorskimi etno-decyzjami w wnętrzu: nieskończone domowe zakręcenia, wiejskie pejzaże, wytworne krzesła, meble z rotanga i dużo naturalnego drzewa naokoło. Wszystko to daje możliwość poczuwać się jak wdoma.