
Ślimak Helix aspersa Muller wychowuje się na ślimaczej fermie przy Izmaile po europejskiej technologii, tylko na naturalnej przynęcie, bez chemii.
Zwiedzającym proponuje się wycieczka po fermie, a potem degustacja potraw ze ślimakami:
Ślimak Śródziemnomorski „par bourgogne”. 1 porcja – 12 szt.
Skład: filet ślimaka, olej śmietankowe, białe wino, pieprz, sól, pietruszka, koper, seler, czosnek, łuk, cytryna, imbir, parmezan.
Ślimak śródziemnomorski po besarabski. 1 porcja – 12 szt.
Skład: filet ślimaka, olej śmietankowe, białe wino, pieprz, sól, mieszanka biesarabskich ostrości, pieprzna pasta, pieprz czili.
Zupa ze ślimakami na kurzym bulionie.
1 porcja – 150 ml
Skład: bulion, filet ślimaka, olej śmietankowy, śmietanka, śmietana, sól, pietruszka, koper.
Pierożki ze ślimakami, kawior ślimaka.
Potrawy na ogniskie:
Pilaw ze ślimakami
Juszka lipowańska
Pieczony karaś
Morska zapiekanka po Ujść-Dunajski
Degustacja domowych win i naturalnego domowego piwa.

