DEGUSTACJI:
DEGUSTACJA „WYŻSZOŚĆ DĘBU”
Czas trwania wycieczki z degustacją – 1,5 godziny.
4 lepszych od koniaków.
Złote medale, zwycięstwa nad francuskimi koniakami w „niewidomych” degustacyjach.
11 lat wyrobienia, z dodawaniem 20-letnich spirytusów;
koniak Kijów
15 lat wyrobienia, z dodawaniem 25-letnich spirytusów;
koniak Złoty Diuk
37 lat wyrobienia, z dodatkowym odpoczynkiem kupaża;
koniak Szustow N. L.
ponad 40 lat starzenia w Lemuzeńskim dębie, z dodawaniem starych, własnych Odeskich spirytusów 1966, 1969, 1970 – ch lat.
DEGUSTACJA „JESTEM KOLEKCJONEREM”
Czas trwania wycieczki z degustacją – 1,5 godzin
Koniak Mewa Discovery „Piraci i ich skarby”
Seria z 99 nomiernych butelek. Koniak, podróżujący na jachcie „Sofia”;
Koniak Odesa „Wielkie wynalazki”
Seria z 75 nomiernych butelek, wytrzymanych w Lemuzeńskim dębie;
Koniak Odesa „Legendarni wynalazcy”
Wytrzymany w beczce z pod włoskiego wina Gaja Barolo;
Koniak Złoty Diuk „Szato Muton Rothschild”
Seria z 221 butelki. Leżakował w beczce z pod wina Szato Muton Rothschild.
DEGUSTACJA „WYSOKOMARKOWE KONIAKI”
Czas trwania wycieczki z degustacją – 1,5 godziny
koniak Mewa
6 lat wyrobienia, z dodawaniem spirytusów 10-letniego wyrobienia;
koniak Jubileuszowy
10 lat wyrobienia, z dodawaniem spirytusów 15-letniego wyrobienia;
koniak Odesa
11 lat wyrobienia, z dodawaniem spirytusów 20-letniego wyrobienia;
koniak Złoty Diuk
20 lat wyrobienia, z dodatkowym odpoczynkiem kupaża w 14 lat.
DEGUSTACJA „WIKLINA I MIEDŹ”
Czas trwania wycieczki z degustacją – 1,5 godziny
Koniak Szustow 3*
3 lata wyrobienia;
Koniak Szustow 5*
5 lat wyrobienia z dodawaniem spirytusów 8-letniego wyrobienia;
Koniak Arkadija
Ponad ośmiu lat starzenia w Węgierskim dębie, z dodawaniem spirytusów 12-letniego wyrobienia;
Koniak Odessa
Ponad jedenastu lat starzenia w karpackim dębie, z dodawaniem spirytusów 20-letniego wyrobienia
UPOMINKOWY CERTYFIKAT „METR DE SZE”*
Nowy projekt Muzeum sprawy koniaku Szustowa
degustacja-performance – stój się «Metr de Sze»*
*«Metr de Sze » (mistrz piwnicy) – główny
człowiek w domu koniaku, który kupażyruię
(miesza) spirytusy koniaku różnych
wieków dla osiągania harmonijnego smaku
i aromatu.
